Για το κήπο ή το μπαλκόνι σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαρντινιέρες και γλάστρες στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συνδυασμό μεγάλων και μικρών φυτών. Επίσης, είναι καλό, αν τα φυτά αυτά ανθίζουν περίπου την ίδια εποχή και έχουν παρόμοιες ανάγκες σε πότισμα και λίπανση. Με άλλα λόγια, η τέλειος συνδιασμός για μπαλκόνια και κήπους έχει φυτά με κοντινές απαιτήσεις. Έτσι, σας είναι πιο εύκολο να τα περιποιηθείτε και να τα φροντίσετε. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να βάλετε διαφορετικά χρώματα λουλουδιών από το ίδιο είδος στις ζαρντινιέρες. Με τον τρόπο αυτό, είναι σίγουρο πως θα χρειάζονται την ίδια φροντίδα.

 

1. Αγγελική

Η αγγελική είναι ένα θαμνώδες, αειθαλές φυτό, το οποίο κρατάει το φύλλωμα του όλο το χρόνο. Τα φύλλα του είναι καταπράσινα και γυαλιστερά, αλλά δε βγάζει άνθη.  Ένας μικρός και περιποιημένος θάμνος είναι μια όμορφη βάση για τη ζαρντινιέρα σας, ώστε μετά να προσθέσετε και πολύχρωμα λουλούδια. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό για το μπαλκόνι σας. Η αγγελική αντέχει σε πολλών ειδών εδάφη και χώματα και δε χρειάζεται συχνό πότισμα, ή λίπανση. Αντέχει όλο το χρόνο, χειμώνα καλοκαίρι και μάλιστα δείχνει πολύ μεγάλη αντοχή στη ζέστη.

 

2. Πυξάρι

Το πυξάρι, όπως και η αγγελική, είναι θαμνώδες, αειθαλές φυτό. Έχει μεγάλη αντοχή στο κρύο και τη ζέστη και παραμένει ανθισμένο όλο το χρόνο. Πρόκειται για ένα θάμνο που μπορείς πολύ εύκολα να κλαδέψεις και να του δώσεις το ύψος και το σχήμα που θέλεις. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που κατατάσσεται στα καλύτερα φυτά για ζαρντινιέρες. Επίσης, συμφέρει πολύ σαν επιλογή, διότι αναπτύσσεται σε ηλιόλουστα, αλλά και σκιερά μέρη.

 

3. Ασφόδελος

Ο ασφόδελος είναι ένα διακριτικό, καλλωπιστικό φυτό σε χαμηλό ύψος. Δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό άρωμα και μερικές φορές συναντάται στην ύπαιθρο, σαν αγριολούλουδο. Αξίζει να υπάρχει ένας ασφόδελος στο μπαλκόνι, ή τον κήπο σου, διότι προσφέρει πολύ όμορφο χρώμα. Εκτός από τα όμορφα και σπαθωτά καταπράσινα φύλλα του, βγάζει και πολύ όμορφα κίτρινα, ή λευκά άνθη.

 

4. Διμορφοθήκη

Η διμορφοθήκη είναι πολυετές φυτό, το οποίο θα χαίρεσαι για χρόνια ολόκληρα, αν το φροντίζεις όπως πρέπει. Τα άνθη του μοιάζουν με μαργαρίτες, αλλά συνήθως έχουν μοβ χρώμα. Οι διμορφοθήκες είναι πολύ καλά φυτά για ζαρντινιέρες με χρώμα και πλούσια βλάστηση.

 

5. Γεράνι

Το γεράνι είναι ένα από τα ομορφότερα, αλλά και πιο εύκολα στη φροντίδα φυτά για ζαρντινιέρες και γλάστρες. Είναι χαμηλής ανάπτυξης, οπότε δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Τα λουλούδια τους ανθίζουν από την άνοιξη, ως και το τέλος του φθινοπώρου και μπορεί να είναι κόκκινα, πορτοκαλί, ροζ, αλλά και άλλα χρώματα. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα λουλούδια για μπαλκόνι με ήλιο, καθώς αγαπά πολύ τις ηλιόλουστες θέσεις.

 

6. Λεβάντα

Η λεβάντα είναι από τα πιο αγαπημένα φυτά στη χώρα μας, ειδικά για το καλοκαίρι. Αντέχει αρκετά στο κρύο και τη ζέστη και έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες, ειδικά απέναντι στα κουνούπια. Έτσι, δεν είναι απλώς από τα πιο κατάλληλα φυτά για ζαρντινιέρες, αλλά και από τα καλύτερα φυτά για να έχεις το καλοκαίρι. Φυτεύεται σε γλάστρες, ζαρντινιέρες και παρτέρια και ανθίζει με τα πιο διακριτικά και αρωματικά μοβ λουλούδια.

 

7. Ζίνια

Η ζίνια είναι ένα φυτό καλλωπιστικό, το οποίο έχει αρκετές ποικιλίες. Μπορείς να φυτέψεις διαφορετικές ποικιλίες ζίνιας σε διαφορετικά χρώματα, έτσι ώστε να φτιάξεις μια φανταστική πολύχρωμη σύνθεση.

 

8. Μαργαρίτα

Οι μαργαρίτες είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά στη χώρα μας, τόσο ως φυτά για γλαστρες, όσο και για παρτέρια. Οι μαργαρίτες παίρνουν τη μορφή μικρών θάμνων και ανθίζουν βγάζοντας τα όμορφα λουλούδια που όλοι γνωρίζουμε. Η περίοδος ανθοφορίας τους είναι από την άνοιξη, ως το φθινόπωρο.

 

9. Πανσές

Οι πανσέδες είναι φανταστικά φυτά για ζαρντινιέρες και γλάστρες σε μπαλκόνια. Καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο και μπορείς να φυτέψεις σε μια ζαρντινιέρα περισσότερους από έναν πανσέδες. Αξίζει να αφιερώσεις ένα κομμάτι του μπαλκονιού σου σε αυτά τα φυτά, καθώς ανθίζουν με λουλούδια σε πολλά χρώματα, τα οποία είναι πραγματικά στολίδια για το χώρο.

Item added to cart.
0 items - 0