Τραπεζαρια με παγκακι

 

Σκέφτηκες ποτέ να βάλεις μία τραπεζαρια με παγκακι στο σπίτι σου? Σίγουρα αυτή η επιλογή θα δώσει μία άλλη αίσθηση και βαρύτητα στον χώρο σας αλλά θα πρέπει πρώτα να σκεφτείτε

  1. Χωράει εκεί που θέλετε να την τοποθετήσετε ;
  2. Τι ταιριάζει αισθητικά την τραπεζαρία ;

Φιλοξενείτε συχνά πολύ κόσμο στο σπίτι σας για φαγητό ;  Αν ναι τότε η χρήση μιας τραπεζαρίας με παγκάκι θα εξυπηρετήσει περισσότερα άτομα από ότι αν είχατε καρέκλες

παγκακι-για-τραπεζαριαΔεν είναι λίγες οι φορές,που έχουμε αναρωτηθεί οι περισσότεροι από εμάς πώς θα κάνουμε πιο λειτουργικό τον χώρο της τραπεζαρίας μας στα περιορισμένα τετραγωνικά μέτρα που έχουμε.Μια πολύ καλή και συγχρόνως έξυπνη λύση είναι να τοποθετήσουμε ένα παγκάκι προσθέτοντας επιπλέον θέσεις στην τραπεζαρία μας.

 

Το σημείο στο οποίο θα το τοποθετήσουμε εξαρτάται από το πού έχουμε την τραπεζαρία μας.Μπορούμε να το τοποθετήσουμε κολλητά στον τοίχο που έχει βέβαια το μειονέκτημα ότι αυτοί που κάθονται από μέσα δεν μπορούν να βγαίνουν εύκολα. Η καλύτερη επιλογή είναι ελεύθερο μέσα στον χώρο, αλλά το κατάλληλο σημείο θα μας το υποδείξει ο χώρος μας και το μέγεθος της τραπεζαρίας μας.

ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ : Είδη και επιλογές

τραπεζαριαΓια πολλούς από εμάς η επιλογή του τραπεζιού της τραπεζαρίας φαίνεται να είναι μια απλη και εύκολη υπόθεση αλλά τα υπολογίσαμε όλα σωστά;

Πριν κάνουμε οποιαδήποτε επιλογή, πρέπει να σκεφτούμε το σημείο του σπιτιού που θέλουμε να την τοποθετήσουμε, για να καταλάβουμε αν πρέπει να γίνει κάποια αλλαγή μέσα στο σπίτι πχ. Να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε κάποιο τοίχο, τις διαστάσεις της και το πόσα άτομα θα φιλοξενεί.

Όπως εύκολα μπορούμε να σκεφτούμε όλοι το τραπέζι μπορεί να έχει τρία σχήματα.

Στρόγγυλο τραπέζι

Στρογγυλο-τραπεζι

Μπορούμε να δημιουργήσουμε χώρο για στρόγγυλο τραπέζι με στρογγυλο παγκάκι μια που το συγκεκριμένο σχήμα προσδίδει στο χώρο μια κομψότητα και ευχάριστη αίσθηση.Σαν μειονέκτημα θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε για πολλά άτομα δεν είναι η κατάλληλη επιλογή.Αντίθετα είναι η λύση για  μικρούς χώρους.Προσέξτε να έχει ένα κεντρικό πόδι για να χωράει περισσότερες καρέκλες όταν φανεί αναγκαίο.

 

Ορθογώνια τραπεζαρία

ορθογώνια-τραπεζαρία

Δεύτερη και πιο συνηθισμένη επιλογή για τραπεζαρία είναι το ορθογώνια τραπεζαρία με ορθογώνιο παγκάκι, αφού ταιριάζουν σε μακρόστενους χώρους και μπορεί να φιλοξενήσουν περισσότερα άτομα.

Τραπεζαρια με παγκακι τετράγωνη

τετραγωνη-τραπεζαρια

Τελευταία επιλογή σε τραπέζι τραπεζαρίας είναι το η τετράγωνη τραπεζαρία.Την αφήσαμε ως  τελευταία επιλογή γιατί είναι αρκετά δύσκολη και επίφοβη και ο λόγος είναι ότι πρέπει πρώτα να μελετηθεί με πολύ μεγάλη προσοχή ο χώρος και να δείτε αν ταιριάζει και σας εξυπηρετεί αφού είναι αυστηρά και μόνο για τέσσερα άτομα, παρόλο που κάποια τραπέζια έχουν προέκταση και επεκτείνονται με πρόσθετο φύλλο ώστε να γίνονται μεγαλύτερα και ορθογώνια.

 

dinning-room-design

Όποιο και αν είναι το σχήμα του τραπεζιού που θα επιλέξετε βεβαιωθείτε ότι βοηθάει στην λειτουργικότητα του χώρου και τον κάνει να φαίνεται πιο ισσοροπημένος.

 

Τα πιο πολυσυζητημένα στυλ για τραπεζαρία με παγκάκι είναι:

 

Μοναστηριακή τραπεζαρία

Ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ είναι το μοναστηριακό στυλ τραπεζαρίας με μοναστηριακό παγκάκι.Το τραπέζι όπως και το παγκάκι αντίστοιχα κατασκευάζονται από massif ξυλεία καρυδιάς ή δρυός με πάχος 5-8 cm, έχουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του παλιού ξύλου και είναι πολύ επιβλητικές παρουσίες μέσα στον χώρο.Το μοναστηριακό τραπέζι όπως και το παγκάκι στην μεσαιωνική εποχή το χρησιμοποιούσαν σε δείπνα σε μοναστήρια.Κατά το μεσαίωνα το μοναστηριακό τραπέζι και παγκάκι έγιναν σήμα κατατεθέν γλεντιού και ευημερίας σε πολυτελείς χώρους,σε κάστρα και σε κατοικίες ευγενών.

Στην αρχή κατασκευάζονταν με το χέρι και το υλικό τους ήταν ξύλο καρυδιάς ή δρυος.Με την πάροδο των χρόνων εξελίχθηκε η κατασκευή και σταδιακά τα χέρια των έμπειρων μαστόρων αντικαταστάθηκαν με κάποια μηχανήματα επεξεργασίας ξύλου.Ευτυχώς όμως η ιδιαιτερότητα του υλικού δεν του επέτρεψε να βιομηχανοποιηθεί τελείως.Έτσι χρειάζεται ακόμη ένας έμπειρος τεχνίτης να τα τελειοποιήσει.Είναι μια από τις επικρατέστερες επιλογές αν θέλετε να πλουτίσετε το σπίτι σας με την ομορφιά του φυσικού υλικού.

 

Τραπεζαρια vintage

Τραπεζαρια-vintage

Δεύτερη επιλογή είναι ένα παλιό vintage τραπέζι με ένα παλιό vintage παγκάκι αντίστοιχα,που πέρα από την νότα αριστοκρατίας που θα δώσουν στο χώρα σας,θα φέρουν μαζί τους γλυκιές αναμνήσεις.Γιατί μπορείτε να τα βρείτε στην αγορά ή ακόμη καλύτερα να είναι κληροδότημα της αγαπημένης σας γιαγιάς. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με όλα τα στυλ διακόσμησης και να δώσετε στο χώρο σας το στυλ που θέλετε.Θέλει όμως προσοχή στο να είναι αρμονικά συνδυασμένα με το ύφος της κουζίνας ή του σαλονιού ανάλογα με τον χώρο που βρίσκονται.

 

Τραπεζαρια γυαλινη

Τρίτη και τελευταία επιλογή είναι ένα  γυάλινο ή κεραμικό τραπέζι το οποίο μπορεί να συνδυαστεί εκτός από καρέκλες, με ένα massif ή λουστράτο παγκάκι. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε αντιθέσεις συνδυάζοντας εμπριμέ μαξιλάρια στο παγκάκι και στις καρέκλες σας αντίστοιχα.

 

modatahome

Για περισσότερες ιδέες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας καθώς μπορείτε και να επικοινωνήσετε μαζί μας

στο 2310 303380

για να σας προτείνουμε περισσότερες επιλογές σύμφωνα με τα μέτρα του δικού σας χώρου.

 

 

 

 

 

 

 

Item added to cart.
0 items - 0