Για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση του σπιτιού σας τώρα που ήρθε ο χειμώνας, απαραίτητα είναι τα αγαπημένα μας χαλιά. Σε κάθε χώρο του σπιτιού, το χαλί μπορεί να κάνει τον χώρο σας καλαίσθητο και ζεστό.

 

Για εσάς που ακόμα κάνετε έρευνα αγοράς να ξέρετε ότι κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας χρειάζεται και διαφορετικό στιλ χαλιού αναλόγως με την διακόσμηση, γι’αυτό σας δίνουμε μερικά γενικά tips για να επιλέξετε:

Βήμα 1. Μετρήστε τον διαθέσιμο χώρο πριν να αγοράσετε χαλί.

Βήμα 2. Το χαλί πρέπει να έχει το ίδιο σχήμα με το δωμάτιο. Τετράγωνο χαλί σε τετράγωνο δωμάτιο, μακρόστενο χαλί σε μακρόστενο δωμάτιο κτλ.

Βήμα 3. Αποφύγετε πολύ έντονα μοτίβα, εκτός κι αν έχετε ένα μίνιμαλ δωμάτιο. Προτιμήστε ένα μοτίβο με δημιουργική οπτική υφή, για ένα πιο εύκολα διαχειρήσιμο αποτέλεσμα.

Βήμα 4. Προτιμήστε μάλλινα χαλιά αν σας ενδιαφέρει περισσότερο η αντοχή. Καθαρίζει πιο εύκολα από άλλα υλικά και έτσι μπορεί να χρησιμοποιείται για… πάντα!

 

1. Αγκάλιασε τη μονοχρωμία

Για ένα αρμονικό, χαλαρωτικό αποτέλεσμα προτίμησε να ντύσεις ένα χώρο με χαλιά στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους και τα έπιπλα.

 

2. Στην τραπεζαρία, τι;

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν: ο καλύτερος τρόπος να ντύσεις με χαλί την τραπεζαρία είναι να πάρεις ένα αρκετά μεγάλο για να χωράει πάνω του το τραπέζι αλλά και τις καρέκλες. Και αυτό γιατί χαρίζει συνοχή και ενδιαφέρουσα χροιά στο χώρο.

 

3. Χώρισε ένα μεγάλο χώρο

Αν διαθέτεις ένα μεγάλο, ανοιχτό χώρο που λειτουργεί ως πάνω από ένα δωμάτια, διαχώρισε τις λειτουργίες χρησιμοποιώντας χαλιά: ή την απουσία τους.

 

4. Δημιούργησε αντίθεση

Και άρα, ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα σε ένα χώρο. Επίλεξε ένα ανοιχτόχρωμο χαλί σε ένα σκούρο πάτωμα ή το αντίστροφο, για να κάνεις ένα χώρο, έργο τέχνης!

 

5. «Μαλάκωσε» τις σκληρές επιφάνειες

Τα ξύλινα πατώματα είναι φιλικά στο μάτι αλλά και στο… άγγιγμα. Αν ωστόσο το πάτωμα του χώρου σου είναι από ένα πιο σκληρό υλικό (μωσαικό, πλακάκι ή τσιμέντο) χρησιμοποίησε ένα χαλί για να το κάνεις πιο ελκυστικό και μαλακό.

 

6. Φώτισε ένα μίνιμαλ ή ουδέτερο δωμάτιο με ένα χρωματιστό χαλί

Τα περσικά χαλιά είναι ξανά στη μόδα και δεν δείχνουν να φεύγουν σύντομα αφού ακόμα και τα πιο ‘ταπεινά’ από αυτά είναι πολύ καλής ποιότητας και διακρίνονται από μία έκρηξη θερμών χρωμάτων. Διάλεξε ένα για να μεταμορφώσεις ένα ουδέτερο ή μίνιμαλ χώρο.

 

7. ‘Κρύψε’ τις ατέλειες του πατώματος με ένα χαλί

Αν είσαι τυχερή και έχεις ξύλινα πατώματα, τότε ξέρεις πως χρειάζονται συντήρηση μία στο τόσο. Μια προσωρινή εναλλακτική λύση είναι να επιλέξεις ένα χαλί για να κρύψεις τις ατέλειες και να προστατέψεις το πάτωμα από περαιτέρω ζημιές.

 

8. Κάνε ένα μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος!

Επιλέγοντας ένα χαλί που καταλαμβάνει σχεδόν όλο το πάτωμα. Μπορεί να πιστεύεις πως κάτι τέτοιο λειτουργεί με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο αλλά στην πραγματικότητα η ιδανική λύση είναι να βρεις ένα χαλί που θα χωράει πάνω όλα τα έπιπλα του δωματίου.

 

9. Προτίμησε μικρότερα χαλιά με έντονα σύγχρονα μοτίβα, και μεγαλύτερα με πιο κλασικά, διαχρονικά

Αυτός ο γενικός κανόνας θα σε βοηθήσει να ισορροπήσεις το στιλ σε κάθε χώρο.

Item added to cart.
0 items - 0